Брчанска Влада: Помоћ настрадалима у пожару биће максимална - nula49.com
spot_img
spot_img

Брчанска Влада: Помоћ настрадалима у пожару биће максимална

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Помоћ члановима породица настрадалих у суботњем пожару у Брчком, у којем је шест лица одмах преминуло, а седмо је изгубило битку са живот јутрос, наставља се кроз институције Владе Дистрикта, али и спонтаним реакцијама грађана.

„Градоначелник је и јутрос, на сједници владе, поновио спремност свих нас да максимално помогнемо породицама настрадалих. Поред тога што смо ријешили привремени смјештај, осигураћемо за њих и привремену стамбену јединицу да се трајније стабено збрину, а дат је јутрос и налог ресорном пододјељењу, да се изврши премјер неопходних радова и улагања, како би кућа у којој су боравили настрадали, била у потпуности обновљена“, рекао је шеф Одјељења за здравство и остале услуге брчанске Владе Сеад Шадић.

Становници Дистрикта су се иначе самоиницијативно организовали у прикупљању и пружању помоћи породицама пострадалих.

„Свакако да смо захвални свима који желе помоћи, али истовремено их молимо да се према породицама пострадалих испоштују препоруке струке, прије свега социјалних радника, психолога, здравствених професионалаца, који су препоручили да породице буду ослобођене „претјеране комуникације“, а сви заједно и даље ћемо чинити максимум да се породицама настрадалих помогне“ истакао је Шадић.

Иначе, градоначелник Есед Кадрић већ је рекао да ће сви трошкове џеназе, бити на терет буџета Дистрикта, као и да је џеназа, у договору са породицама, планирана у сриједу 27. октобра, када ће у Брчко дистрикту БиХ бити проглашен и дан жалости.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img