Суспендована једина српска уредница на БХТ - nula49.com
spot_img
spot_img

Суспендована једина српска уредница на БХТ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Једина уредница из реда српског народа на БХТ1 Јелена Радојевић-Капор данас је суспендована са посла одлуком коју је потписао генерални директора БХРТ Белмин Карамехмедовић због, како је наведено, „теже повреде службене дужности“.

Она се на радно мјесто неће моћи вратити све док се правоснажном одлуком не оконча правоснажни поступак, сазнаје портал Banjaluka.net.

Дисциплинску пријаву поднио је Марио Вранкић, директор БХ телевизије 1, а како је наведено, он је образложио разлоге за подношење пријаве и затражио покретање дисциплинског поступка. Као докази приложене су писане изјаве запосленика, саслушање запосленика, распоред рада запосленика Информативног програма БХТ1, листа кадрова и мeјл преписка.

Оно што је интересантно, Карамехмедовић у својој одлуци о суспензији предлаже Дисциплинској комисији да је „огласи одговорном и изрекне јој дисциплинску казну у складу са Законом“.

Као замјерке у раду, приписују јој се „несавјесно и немарно организовање распореда рада за Уреднике ДЕСК-а“, али и то што „није реализован пренос уживо током обраћања предсједавајућег Предсједништва БиХ Жељка Комшића у Уједињеним нацијама“. Међутим, пренос уживо је организован, али је агенција АП (преко које је реализован пренос) исти прекинула, што је и наведено у саопштењу БХРТ-а.

Већ данас, Карамехмедовић за новог уредника именовао је Дејана Петровића, познатог да је 25. новембра у дневнику БХТ пожелио срећан “дан државности БиХ”, који Република Српска не признаје.

Како је рекао извор близак дешавањима у БХРТ-у, пријаве против Радојевић-Капор састављене су у седам дана априла мјесеца.

– Јелена Радојевић-Капор је једина Српкиња у Колегијуму БХТ1 и ово можемо тумачити као наставак хајке која је почела 1. марта, када је отпуштен већи број Срба. Познато је и да се Радојевић-Капор није хтјела придружити осудама Пејке Медић, а и ту можемо тражити један од разлога за овакву одлуку – рекао је извор Banjaluka.net.

 

 

 

(banjaluka.net)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img