Само код нас: Парламент ФБиХ одржава 26. па 25. сједницу

Предсједавајући Заступничког дома Парламента Федерације БиХ Един Мушић сазвао је 26. сједницу ентитетског органа законодавне власти за крај децембра. Да процедуре одржавања сједница руководству Парламента ФБиХ нису важне показује чињеница да је 25. редовна сједница Заступничког дома Парламента ФБиХ заказана за јануар.

Друга по реду, односно прва одржаће се 19. и 20. децембра 2017, а прва по реду, одлуком администрације тек друга, планирана је 16. и 17. јануара 2018.

Неки од федералних парламентараца с којима је klix.ba разговарао кажу како су остали изненађени чињеницом да је руководство Заступничког дома Парламента ФБиХ на челу с Едином Мушићем прво сазвало 26. редовну сједницу, а мјесец дана након ње 25. редовну сједницу органа законодавне власти, умјесто обрнуто.

Тако ће заступници у Заступничком дому Парламента ФБиХ 19. и 20. децембра 2017. године на 26. редовној сједници разматрати између осталог Приједлог закона о измјенама Закона о основама социјалне заштите, заштите цивилних жртава рата и заштите породице с дјецом по скраћеном поступку, Приједлог закона о измјени Закона о доприносима по скраћеном поступку и Приједлог закона о хемикалијама.

На дневном реду ће се наћи и Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о фискалним системима, Нацрт закона о дугу, задуживању и гаранцијама у Федерацији БиХ, Нацрт закона о угоститељству и Нацрт закона о електронском потпису ФБиХ.

Мјесец дана послије, тачније 16. и 17. јануара 2018. године, федерални парламентарци очитоваће се о Извјештају о раду Федералног министарства унутрашњих послова за период 2015. године, Извјештају о раду Федералног министарства унутрашњих послова за 2016. годину, Извјештају о раду Федералног министарства унутрашњих послова 1.01.-30.6.2017., Информацији о стању сигурности на подручју Федерације БиХ за период јануар-децембар 2015. године, Информацији о стању сигурности на подручју Федерације БиХ за 2016. годину те Информацији о стању сигурности на подручју Федерације БиХ за период 1.1.-30.6.2017. године.

Није јасно због чега је у позиву назначено да је ријеч о наставку 25. редовне сједнице с обзиром на то да ова сједница раније никада није ни започета.

 

 

 

 

(klix.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime