spot_img
spot_img

Jedna osoba poginula u požaru kod Srebrenika, povrijeđena i 4 vatrogasca

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

MUP Tuzlanskog kantona objavio je detalje velikog požara koji je izbio u skladištu firme “Dom Smreka” kod Srebrenika. Navode da je jedna osoba smrtno stradala.

Danas 14. aprila, Operativni centar Uprave policije MUP TK- a obaviješten je od strane dežurnog PS Srebrenik da je u 14.25 prijavljen požar na objektu ‘Dom Smreka’ d.o.o Srebrenik.

Na mjesto događaja odmah su upućeni policijski službenici PS Srebrenik, dežurna ekipa SHMP Doma zdravlja Srebrenik i pripadnici PVJ Srebrenik, gdje je zatečeno povrijeđeno jedna osoba, koja je prevezena u prostorije SHMP Srebenik, ali je usljed zadobijenih povreda nažalost preminula.

Smrt je potvrdio ljekar mrtvozornik Doma zdravlja Srebrenik, a radi se o N.K.(51) iz Rapatnice”, stoji u saopštenju, prenosi Avaz.

U međuvremenu, oko 16.25 požar je lokalizovan. O događaju je, takođe, obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, a na licu mjesta nalaze se i istražioci OKP PU Srebrenik.

– Uviđajem će rukovoditi dežurni tužilac, a isti će, po nalogu i pod nadzorom tužioca izvršiti istražitelji Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP TK-a i inspektor za protivpožarnu zaštitu, kada se za to steknu uslovi – saopšteno je iz MUP-a TK.

Zbog udisanja štetnih gasova prilikom intervencije, zbog povreda su se u SHMP Doma zdravlja Srebrenik javila četiri vatrogasca PVJ Srebrenik, a nakon ukazivanja medicinske pomoći dva su upućena na kućno liječenje, a dva u JZU UKC Tuzla, Kliniku za plućne bolesti.

 

 

(srpskainfo.com)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img