spot_img
spot_img

Држава плаћа Павловићеве обавезе, Павловић одустао од кандидатуре

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Након што је касно синоћ предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио да ће држава преузети исплату пшенице домаћим произвођачима која је ускладиштена у предузећу “Житопромет”, власник овог предузећа, Слободан Павловић, одустао је од изборне трке и дао подршку Жељки Цвијановић.

“Ваш труд није био узалудан”, поручио је Додик семберским пољопривредницима и најавио да ће у наредних седам до 10 дана сви бити исплаћени по уговорима, а ријеч је о исплати 1,8 милиона КМ за око 1.100 семберских ратара.

Додик је рекао и да пшеница, око 6.000 тона, остаје у силосима “Житопромета” за даљу прераду, те најавио рјешавање проблема 190 запослених, којима ће Влада Републике Српске обезбиједити пола милиона КМ за исплату двије плате, од четири које радници нису примили.

Према његовим ријечима, тај новац ће већ сутра бити обезбијеђен, чиме су стечени услови за наставак рада у “Житопромету”.

Свега 20ак сати касније, до тада независни кандидат за предсједника Републике Српске и власник “Житопромета”, Слободан Павловић објавио је да одустаје од изборне трке и даје подршку предсједничком кандидату коалиције СНСД-ДНС-СП Жељки Цвијановић.

На ванредној конференцији за новинаре у сједишту своје компаније “Слобомир” у Бијељини Павловић је рекао да повлачи предсједничку кандидатуру и позвао бираче да подрже Цвијановићеву за предсједника Републике Српске и Милорада Додика за српског члана Предсједништва БиХ јер најбоље могу да воде Српску.

-Веома је значајно за Републику Српску да је Додик и његова политика представља и штити на нивоу БиХ – поручио је Павловић и позвао све који су га до сада подржавали да своје повјерење на изборима дају Цвијановићевој и Додику.

Он је рекао да су они, водећи ову земљу, већ толико тога доброг и успјешног урадили за српски народ и Републику Српску да тако треба и да наставе.

 

 

 

 

 

(nezavisne.com/nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img