Без изгубљеног сета: Ђоковић у трећем колу Аустралијан опена

Најбољи тенисер свијета без већих проблема савладао је у другом колу Аустралијан опена француза Жо-Вилфреда Цонгу у три сета.

Ђоковић је 17. пут савладао Цонгу у њиховом 23. међусобном сусрету, првом од септембра 2016, те у репризи финала из 2008. када је Србин освојио први Гренд слем у каријери.

Ђоковић ће у наредној рунди “Ози опена” играти са Канађанином Денисом Шаповаловом, који је био убедљив против Јапанца Тара Данијела у три сета.

Србин се није практично ни ознојио у првом сету, фантастично је сервирао, служио га је и форхенд, па је са седам ас удараца и 15 винера лако “сломио” отпор Цонге, иако је Француз успео да му одговори брејком чим је изгубио сервис.

У другом сету је Цонга заиграо агресивније, Ђоковић је знатно теже освајао поене, али прави брејк за 5:3.

Међутим, пада му концентрација на сервису за сет, Цонга без изгубљеног поена враћа брејк, али то је само размрдало Новака који одмах креће у контранапад и новим брејком долази до 2-0.

У трећем сету Француз је парирао Србину до петог гема, када више није могао да прати Ђоковићев ритам, па Србин користи прву шансу да направи брејк, који одмах капитализује ас ударцем.

Цонга није имао снаге да покуша да узврати, па је Новак без изгубљеног сета стигао до шеснаестине финала АО.

(b92.net)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime