Против трасирања аутопута Вукосавље-Брчко на штету хрватских повратника

Подпредсједник Републике Српске Јосип Јерковић и Давор Чордаш, изасланик у Вијећу народа РС састали су се с грађанима МЗ Гаревац те разговарали на тему трасирања аутопута Вукосавље – Брчко.

Допредсједник Јеркивић и изасланик Чордаш дали су пуну подршку Гаревчанима те исказали како је прва верзија трасе урађена на штету хрватског народа, саопштила је канцеларија подпредсједника РС.

Наведени аутопут би се дијелом градио преко хрватских села у Модричи. У складу са идејним пројектом, изградњом овог аутопута би се сјекла хрватска села и рушиле обновљене куће хрватских повратника преко Гаревца, Кладара Доњих, према Шамцу и Пелагићеву.

Саговорници су се сложили да је овакав пројект неприхватљив и мјештанима који живе на подручју МЗ Гаревац и осталих мјесних заједница као и политичким представницима који заступају интересе Хрвата те је потребно пронаћи неко друго рјешење за изградњу наведеног аутопута.

Јавна расправа је заказана за 10. новембар у 13:00 часова.

Састанак је протекао и завршио мирно уз подршку подпредсједнику Јерковићу и господину Чордашу јер су против трасирања који иде на штету хрватских повратника.

 

 

 

(vecernji.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime