spot_img
spot_img

Само једна држава из ЕУ прима руски гас

spot_img
spot_img

Будући да су три од четири гасовода за испоруку руског природног гаса у Европу изашли из погона, Мађарска је сада једина чланица ЕУ-а која још увијек прима руски плин, пише “Forbes Hungary“.

Постоје четири гасовода који би могли снабдијевати ​​руски природни гас у Европу: Сјеверни ток 1, с капацитетом од 55 милијарди кубних метара (бцм) годишње (испоруке на овом је зауставила Русија); Сјеверни ток 2, с идентичним капацитетом од 55 милијарди кубних метара (овај никад није прорадио након што га је њемачка влада одбила одобрити након руске специјалне акције на тлу Украјине).

Yamal Europe, најдужи гасовод (4.107 километара) снабдијева плином с полуострва Јамал у западном Сибиру, завршава у Њемачкој, а има капацитет од 33 милијарде кубних метара. Испоруке је обуставила Русија у мају.

Турски ток, који допрема гас из Русије испод Црног мора и преко Балкана, има капацитет од 31.5 милијарди кубних метара и једини је плиновод који још увијек ради. Завршава у Мађарској, што значи да је од сада Мађарска једина чланица ЕУ која још увијек прима руски природни гас.

 

 

 

(RMX)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img