Путин са чела Русије: Хвала вам, сачувајмо јединство!

Руски председник Владимир Путин се обратио народу на концерту у част Дана уласка Крима у састав Русије.

Руски председник Владимир Путин је изјавио да су резултати на председничким изборима признање његовом раду, као и поверење грађана. Он је додао да у резултатима гласања види поверење и наду у развој земље.

- Реклама -

„Видим у томе признање онога што је урађено последњих година у тешким условима — поверење и наду наших људи у то да радимо исто тако напорно, одговорно и са још више резултата“, рекао је Путин на митингу-концерту „Русија. Севастопољ. Крим“ у част двогошњице уласка Крима у састав Русије.

Он је позвао да на очување јединства у земљи.

„Драги моји, врло је важно сачувати јединство, врло је важно привуц́и на своју страну и оне коко су гласали за друге кандидате. То јединство нам је важно како бисмо ишли напред, а за то нам је потребно да осетимо да су са нама сви грађани земље”, рекао је руски председник.

Русија мора да успе, треба да почне да ради.

Путин је захвалио свима који су подржали његову кандидатуру на изборима за председника Русије.

„Хвала за резултат“, рекао је Путин.

Путин је освојио 73,9 одсто гласова према излазним анкетама, објавила ТВ станица “Русија 24”. На изборима се надметало осам кандидата.

Павел Грудињин је освојио 11,2 одсто гласова, Владимир Жириновски 6,7, а Ксенија Собчак 2,5.

До 18 часова по московском времену, гласало је 59,93 одсто од скоро 111 милиона бирача, саопштила је Централна изборна комисија.

Гласање на председничким изборима је пратило шест међупарламентарних организација и око 150 међународних посматрача.

Због 11 временских зона, прва бирачка места су отворена на крајњем истоку Руске Федерације, у регионима Камчатка и Чукотка, у суботу.

Руски званичници су током гласања објавили да проверавају неколико инцидената с убацивањем лажних листића у кутије на бирачким местима, преноси АП.

АП наводи да су независни посматрачи избора и активисти изнели тврдње о бројним инцидентима с убацивањем раније заокружених листића и другим нерегуларностима.

Владимир Путин, који је први пут изабран за председника 2000, у овогодишњој трци за највишу државну функцију у Русији учествује као независни кандидат.

 

 

 

 

 

(rtvbn.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime