Почео нови талас пандемије? - nula49.com
spot_img
spot_img

Почео нови талас пандемије?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Постоји могућност да је нови талас пандемије ковид 19 почео у Европи пошто је број обољелих у порасту широм региона, саопштено је данас из Свјетске здравствене организације /СЗО/ и Европског центра за превенцију и контролу обољења /ЕЦДЦ/.

“Иако нисмо тамо гдје смо били прије годину дана, јасно је да пандемија ковид 19 још није завршена. На жалост, видимо да број обољелих поново расте у Европи, што указује на то да је нови талас почео”, наводи се у заједничком саопштењу директора СЗО за Европу Ханса Клугеа и директора ЕЦДЦ Андрее Емон.

Подаци СЗО из региона показују да је у Европи регистрован пораст броја обољелих од ковида 19 у седмици која се завршила 2. октобра за осам одсто у односу на претходну седмицу.

Стручњаци из сектора заштите здравља упозоравају да је замор око вакцинације и конфузија око доступних вакцина, највјероватније утицала на пријем додатних доза у региону.

СЗО и ЕЦДЦ истичу да више милиона људи у Европи и даље није вакцинисано против ковид 19. Обје организације су затражиле од европских држава да дају вакцине против грипа и ковид 19 пред очекивани раст броја обољелих од сезонске инфлуенце.

 

 

 

(срна)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img