spot_img
spot_img

Нови британски премијер дупло богатији од краља

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ако Риши Сунак постане британски премијер, биће то први пут у историји да су станари Улице Даунинг број 10 богатији од монарха у Бакингемској палати, и то у вријеме када се милиони Британаца боре с растућим трошковима живота.

Сунак и његова супруга Акшата Мурти посједују заједничко богатство од око 730 милиона фунти – што је отприлике двоструко више од процијењеног богатства краља Чарлса ИИИ и краљице супруге Камиле.

Сунак је ове године постао први политичар који је уврштен на листу најбогатијих људи у Уједињеном Краљевству у часопису “Сундаy Тимес”, а такође ће готово конкурисати краљу у погледу броја службених резиденција.

Политичар који конкурише Пени Мордант за позицију лидера Конзервативне странке и премијера посједује четири некретнине широм свијета, процијењене на више од 15 милиона фунти.

Сунак, његова супруга и двије кћери, Кришна и Анушка, већину седмице проводе у својој кући с пет спаваћих соба у Кенсингтону у западном Лондону, коју агенти за некретнине процјењују на више од седам милиона фунти.

Викендом се повлаче у грегијанску властелинску кућу у питорескном селу Кирби Сигстону у његовој изборној регији Ричмонду у Сјеверном Јоркширу. Кућа коју је брачни пар купио за 1.5 милиона фунти прије него што је он изабран за заступника 2015. године сада вриједи више од два милиона фунти и претворена је у нешто попут веленес центра с 400.000 фунти вриједним унутрашњим базеном, теретаном, студијом за јогу, хидромасажном кадом и тениским тереном.

 

 

(agencije)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img