spot_img
spot_img

Њемачка у једномјесечном карантину

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Немачка канцеларка Ангела Меркел изјавила је данас да су се немачки званичници сагласили са четворонедељним затварањем ресторана, барова, биоскопа, позоришта и других сличних објеката, у покушају да зауставе нагли пораст зараза корона вирусом.

Меркелова и 16 државних гувернера, одговорних за увођење и ублажавање ограничења, сложили су се о делимичном закључавању на данашњој видео конференцији. Одлука треба да ступи на снагу у понедељак и трајаће до краја новембра, јавља АП.

Продавнице и школе треба да остану отворене, за разлику од затварања Немачке током прве фазе пандемије у марту и априлу. Ресторани ће моћи само да служе храну за понети.

„Морамо да делујемо сада, да избегнемо акутну националну здравствену кризу”, рекла је Меркелова. Канцеларка је апеловала на људе да не иду на путовања која нису нужна и рекла да хотели неће моћи да примају туристе.

Меркел је обећала да ће компаније погођене новим делимичним закључавањем добити економску подршку, рекавши да ће мање компаније добити 75 одсто свог прихода као подршку, јавља Ројтерс, преноси Танјуг.

„Надокнадићемо штету погођеним компанијама, институцијама и клубовима”, рекла је немачка канцеларка.

 

 

 

 

(politika.rs)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img