Nevrijeme na Halkidikiju, šestoro poginulo, 100 povrijeđenih

Najmanje šest osoba, među kojima dvoje djece, je poginulo a više od 100 povrijeđeno u snažnom nevremenu koje je pogodilo grčko poluostrvo Halkidiki, popularnom među turistima.

Prema prvim informacijama policije, poginulo je dvoje starijih turista iz Češke, žena i osmogodišnji dječak iz Rumunije, muškarac i dječak iz Rusije.

Češki par je nastradao kada su jak vjetar i kiša prevrnuli njihovu prikolicu. Dvoje rumunskih državljana je poginulo kada se srušio krov restorana u Nea Plaji.

Nastradala su i dvojica Rusa, muškarac i dječak kada je drvo palo nedaleko od njihovog hotela u Potidei, navele su grčke vlasti.

Vlasti su proglasile vanrednu situaciju na Halkidikiju, a novoimenovani ministar za civilnu zaštitu trebalo bi u toku dana da posjeti ovo poluostrvo.

Jak vjetar čupao je drveće, nosio krovove, prenosi Rojters.

“Ovo je prvi put u mojoj 25-godišnjoj karijeri da sam doživio tako nešto”, rekao je za grčku televiziju Atansios Kalcas, direktor zdrvstvenog centra Nea Mudanja gdje su smješteni mnogi povrijeđeni.

Zbrinuti pacijenti imaju između osam mjeseci do 70 godina. Neki su zadobili povredu glave od pada drveća ili drugih predmeta.

Ovakvo nevrijeme nije uobičajeno u Grčkoj gdje su ljeta tipično topla i suva. Meteorolog Kleahos Marusakis rekao je da su uslovi ekstremno neobični za ovo doba godina.

 

 

 

(agencije)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime