Ko je novi ministar odbrane Rusije? - nula49.com
spot_img
spot_img

Ko je novi ministar odbrane Rusije?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Prvi potpredsednik Vlade Ruske federacije kojeg je ruski predsednik Vladimir Putin predložio za novog ministra odbrane Andrej Belousov rođen je 17. marta 1959. godine.

Na Ekonomskom fakultetu Moskovskog državnog univerziteta „M. V. Lomonosov” diplomirao je 1981, a do 1986. bio je istraživač pripravnik, pa mlađi istraživač u Laboratoriji za modeliranje mašinskih sistema Centralnog ekonomsko-matematičkog instituta Akademije nauka SSSR.

Naučni rad nastavlja u Institutu za ekonomiju i predviđanje naučno-tehnološkog progresa Akademije nauka SSSR, odnosno Institutu za nacionalno ekonomske prognoze Ruske akademije nauka gde je od 1986. do 2006. bio mlađi naučni saradnik, naučni saradnik, zatim viši naučni saradnik i konačno rukovodilac laboratorije.

Takođe, od 2000. do 2006. bio je generalni direktor Centra za makroekonomske analize i kratkoročne prognoze, a u istom periodu bio je i slobodni savetnik predsednika Vlade Ruske Federacije.

Od 2006. do 2008. obavljao je dužnost zamenika ministra ekonomskog razvoja i trgovine Ruske Federacije, dok je od 2008, pa u naredne četiri godine bio direktor Odeljenja za ekonomiju i finansije Vlade Ruske Federacije.

Od 2012. do 2013. godine bio je ministar ekonomskog razvoja Ruske Federacije, a nakon toga pomoćnik predsednika Ruske Federacije.

Konačno, 21. januara 2020. godine imenovan je za prvog potpredsednika Vlade Ruske federacije, prenosi RT Balkan.

 

(politika.rs)

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img