spot_img
spot_img

Како се Зеленски „оклизнуо” о украјинску ракету

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

„Руски пројектили су погодили Пољску. Испаљене су ракете на територију НАТО-а. Ово је руски ракетни напад на колективну безбедност. Ово је веома значајна ескалација. Морамо деловати“, рекао је Зеленски у синоћњем видео обраћању из Кијева.

У међувремену испоставило да је ракету која је пала на једно село у Пољској испалилаукрајинска ПВО покушавајући да пресретне руске ракете.

Руске снаге јуче су извеле један од најжешћих ракетних напада на украјинску цивилну инфраструктуру, током којег је погођен и низ стамбених зграда у Кијеву и другим градовима.

Украјинске власти на челу са Зеленским до сада су биле изузетно успешне у обликовању наратива о рату у Украјини.

Пре него што се тачно знало шта се догодило у Пољској, Зеленски је могао да каже да је изузетно тешко обуздати руске ракетне нападе и тако пребацити кривицу на Русију, или је могао да каже да Украјинци не би лансирали ракете из система ПВО да Руси нису извршили инвазију на Украјину, пише „Индекс”.

Међутим, Зеленски је одлучио да каже да је ракета коју је лансирала Русија пала на Пољску, односно да је Русија испалила ракете на територију чланице НАТО-а. Овим је знатно олакшао посао Владимиру Путину и угрозио поверење јавности у Украјини, на чему је дуго и квалитетно радио.

 

 

 

(politika.rs)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img