spot_img
spot_img

Аустрија пали економски аларм

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Аустрија се суочава с можда најгором привредном кризом од Другог свјетског рата, рекао је министар финансија у сриједу током свог говора у парламенту, представљајући нацрт прорачуна.

Магнус Брунер истакао је санкције ЕУ-а против Русије као примарни узрок пада и рекао да је немогуће предвидјети крај кризе јер би се тренутна ситуација могла поновити у надолазећим годинама, извијестио је РТ.

Брунер је примијетио да аустријска предузећа и кућанства осјећају утицај санкција против Русије. Нагласио је да су позиви на укидање ограничења Русији “емоционално разумљиви”, али нема гаранција повратка на претходну сарадњу с Москвом.

Аустрија, која увелико зависи о руској нафти и гасу, одупире се плановима ЕУ да ограничи увоз из Москве.

У марту је Брисел изнио план за смањење зависности о руском природном гасу за двије трећине прије краја године. Приједлог је дио ширег плана о независности о свим руским фосилним горивима “доста прије 2030. године”.

Федерација аустријске индустрије раније је упозорила да би обустава снабдијевања руским гасом била “озбиљан ударац” за добробит аустријског народа, јер пријети око 300.000 радних мјеста.

Према Федерацији, готово цијела прехрамбена индустрија зависи о снабдијевању “плавим горивом”.

 

 

 

(Fars News)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img