spot_img
spot_img

Влада Србије прописала нове мјере, на снази од уторка

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Влада Србије прописала је нове мјере, које ће бити на снази почев од уторка ујутру, па наредних десет дана, а прва од њих је скраћење радног времена до 18.00 часова ресторанима, кафићима, баровима, клубовима, кладионицама и тржним центрима, сазнаје Танјуг у влади.

Друга мјера је обавезно и безусловно коришћење личне заштитне опреме, односно ношење заштитне маске, у затвореном простору, као и на отвореном простору у оним ситуацијама гдје се не могу избјећи међуљудски контакти.

Слиједи забрана свих јавних окупљања са присуством више од пет особа, у затвореном и на отвореном простору.

Од ове мјере изузети су радне организације, школске установе, продавнице, тржни центри и слични објекти, за које важи прописано ограничење броја присутних особа у сваком тренутку у односу на квадратуру објекта – односно минимум 4 квадратна метра по особи.

Влада је прописала и омогућавање рада од куће свим запосленима код којих то радни процес допушта.

Уведена је и мјера строге контроле обавезе ношења заштитне маске у возилима јавног превоза, уз ограничење максималног броја путника у возилу на половину декларисаног капацитета возила.

Међу новим мјерама је и строга контрола спровођења кућне изолације, кућног карантина (самоизолације), као и свих осталих противепидемијских мјера које су на снази.

Ове мјере су орочене на период од 10 дана, након чега ће бити изнова размотрене у свјетлу кретања епидемиолошке ситуације, речено је за Танјуг у Влади Србије.

 

 

 

(tanjug)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img