spot_img
spot_img

У Хрватској затворене прве бензинске пумпе

spot_img
spot_img

Армандо Миљавац из Удружења малих трговаца нафтним дериватима у Хрватској открио је да је затворио своју бензинску пумпу, али и да није једини.

“Морали смо. Губитак који радимо на тој постаји… То је једно демонстративно затварање да људи схвате да то није хир, ми смо у великим проблемима. Да не причамо само, хтјели смо подузети кораке који су неминовни у овој ситуацији”, рекао је за ХРТ.

Према његовим сазнањима затворено је још пет или шест пумпи.

“Што због недостатка и недоступности горива. На тржишта нема довољних количина, нисмо их ни досад имали. Ми смо као твртка добивали 50 посто потребних количина. Бојимо се да све ово неће добро завршити и да ће бити поремећаја на тржишту”, нагласио је он.

Захвалио се Влади Хрватске што помаже с фиксирањем цијена, но истакао да се и даље ради с осјетним губитком.

“Наш проблем је што ми то радимо већ девет мјесеци. Радимо с маржама које нису достатне за покривање трошкова, а сад више немамо ни новаца. Једноставно немамо камо”, истакао је он.

Рекао је да не жели посебно коментарисати изјаву министра привреде и одрживог развоја Хрватске Давора Филиповића да мали дистрибутери у новим околностима “само неће зарадити као раније”.

“Људи који се баве економијом разумију то јако добро. Испада да фирме које раде с горивом не би смјеле зарађивати. Према томе да смо и зарадили – ми смо за то платили порез на добит. Требало би ваљда платити још један порез, не разумијем поанту ове приче”, казао је Миљавац.

 

 

 

(poslovni.hr)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img