Свештеник добио визу: Олтар замијенио воланом

Тихо и без велике приче, свештеник Петар Ђукановић (42) захвалио је епископу шабачком Лаврентију на повјереној му парохији у том граду, предао је и добио одговор да може да напусти дужност, јер је чврсто одлучио да, са породицом, попадијом и двоје дјеце, оде да живи и ради у Њемачкој.

Отац Пера, како га зову колеге и вјерници, већ је “прешао” на ново радно мјесто у Баден-Бадену, гдје вози аутобус тамошњег превозника. Прије одласка у Њемачку, поздравио се са најдражима и саопштио им да одлука о одласку није само његова, већ да ју је донијела читаве породице. То је уједно било и једино образложење зашто је предао парохију.

У Епархији шабачкој кажу да је јереј Ђукановић остао у чину и да ништа лоше није учинио током своје седамнаестогодишње ђаконско-свештеничке каријере у Шапцу. Напротив, словио је за једног од најузорнијих свештеника у граду, гдје је сједиште Епархије шабачке. Био је сабрат свештеника у овдашњој Саборној цркви, посвећеној апостолима Петру и Павлу.

“О колеги и брату у Христу, Пери, могу да кажем све најбоље, као и већина колега. Знам да је веома поштован и популаран био и у Јевремовцу и насељу Чавић, где се протезала његова парохија”, каже прота Славиша Марковић, старјешина саборног храма у Шапцу.

Јереј Ђукановић је, иначе, по свештеничким мјерилима, имао једну од најбољих парохија. Он ће, како сазнају “Новости”, наставити да служи Богу и роду, али само у слободно вријеме.

 

 

 

 

(nezavisne.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime