spot_img
spot_img

Српски дјечак и дјевојчица претучени у општини Звечан

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Малољетни К.Р. и Д.Р, брат и сестра, брутално су вечерас претучени у селу Житковац, у општини Звечан док су возили квад, саопштила је Српска листа.

Из Српске листе наводе да се ”бруталност Куртијевих параполицајаца на северу наставља” и да су поново на мети српска дjеца на Косову и Метохији.

”Без икаквог разлога, ови криминалци у униформама насрнули су на девојчицу и дечака српске националности и претукли их наневши им телесне повреде које су захтевале медицински третман у КБЦ Косовска Митровица”, додају из Српске листе.

Антисрпски режим Аљбина Куртија чини све да протера српски народ, а међународна заједница са друге стране не чини ништа да Куртија и његове послушнике који малтретирају чак и српску дjецу позову на одговорност, додаје се у саопштењу.

”Позивамо све грађане да брину о својој и безбедности своје деце, јер је очигледно да међународне снаге које су задужене за безбедност нису у стању да осигурају мир за српску децу и Србе на овим просторима, нити желе да превентивно делују и распореде снаге на терену како би спречили Куртијеве параполицајце да бију српску нејач”, упозорава се у саопштењу из Српске листе.

Канцеларија за КиМ:Сада јасно шта Куртијева специјална полиција ради на северу
Канцеларија за КиМ потврдила је да су полицијци Росу вечерас у Житковцу крај Звечана брутално претукли двоје српске дјеце, К.Р. (15) и Д.Р. (17), истичући да је сада јасно да специјалци тзв. косовске полиције нису ту да би наводно чували мир, него да би сијали страх међу српским породицама на Косову и Метохији.

”Сада је јасно шта Куртијева специјална полиција ради у Звечану и уопште на северу Косова и Метохије. Они нису ту да би наводно чували мир, него да би сејали страх међу српским породицама на Косову и Метохији. Застрашујуће је да се институционално и физичко насиље које над Србима свакодневно врши Аљбин Курти поново прелива на нашу децу, која такође нису поштеђена Куртијевог терора”, упозоравају из Канцеларије за КиМ.

Додају да очекују хитну реакцију међународне заједнице и кажњавање починилаца.

”Док Срби невини страдају у Куртијевим казаматима, дотле ни за један напад на Србе нема кажњавања починилаца. Једно је извесно – док год је Куртијева полиција на северу КиМ, дотле неће бити ни мира ни безбедности за Србе, а степен њихове угрожености многоструко се увећава из дана у дан”, додаје се у саопштењу.

 

 

(agencije)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img