"Срби за Србе": За 17 година прикупљено 10 милиона евра донација - nula49.com
spot_img
spot_img

“Срби за Србе”: За 17 година прикупљено 10 милиона евра донација

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Хуманитарна организација “Срби за Србе” током седамнаестогодишњег рада прикупила је 10 милиона евра донација и тиме директно помогла више од 3.000 угрожених породица са више од 14.500 дјеце.

– Много је дјеце која су први пут добила своју собу, радни сто, плакар, играчку или рачунар – саопштено је из ове хуманитарне организације, која је настала као идеја српског народа у дијаспори с циљем заједничког организовања и пружања помоћи угроженим сународницима на Балкану.

Они су подсјетили да су незапамћене поплаве које су се десиле средином маја 2014. године у Србији и Републици Српској мотивисале српску заједницу широм свијета да се прикључи хуманитарним акцијама које су организоване за помоћ настрадалим подручјима.

У саопштењу се истиче да је ова организација препозната као једна од најтранспаретнијих и најсигурнијих за слање новчаних донација, па је за свега три месеца прикупљено више од пола милиона евра донација у акцији “Борба против поплава”, а неколико стотина породица добило је неопходну помоћ.

Успостављени начин рада, наводе, мотивисао је велики број људи да се прикључи апелима и да свој допринос – више од 70.000 донатора на годишњем нивоу учествује у њиховим хуманитарним акцијама.

Један од њихових подвига је пројекат “Тројка из блока”, који је настао 2012. године с циљем организовања различитих хуманитарних догађаја на којима се прикупљају средства за помоћ породицама које Организација помаже, а до сада је организована више од 1.500 “из блока” догађаја широм свијета.

У фокусу им је, како наводе, увијек био српски народ који живи на подручјима гдје се, осим са егзистенцијалним проблемима, среће и са многим другим потешкоћама.

– Безбрижније дјетињство обезбијеђено је и за 14.500 дечака и дјевојчица које смо до сада помогли. Хвала свим приложницима, волонтерима, медијима, члановима и пријатељима Хуманитарне организације “Срби за Србе” који су дали велики допринос у заједничкој борби за боље сутра угрожених вишечланих породица широм Балкана – закључили су ови хуманисти.

Хуманитарна организација “Срби за Србе” основана је крајем 2005. године.

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img