spot_img
spot_img

Специјалци ухапсили Србина у Сјеверној Митровици, огласиле се сирене

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Након што је косовска полиција ухапсила још једног Србина, на прелазу између сjеверног и јужног дијела Косовске Миторвице окупио се велики број Срба, док је са јужне стране косовска полиција.

Са јужне стране града чуо се и један топовски удар.

Ситуација је тренутно мирна, али напета, а огласиле су се сирене у Сјеверној Митровици.

Косовска полиција ухапсила је раније данас тренера кик-бокс клуба из Косовске Митровице Милана Лунета Миленковића, након чега су се огласиле сирене, јавио је Танјуг.

На улицама Сјеверне Митровице у овом тренутку окупило се неколико стотина грађана и њихов број расте из минута у минут, пише Косово онлајн.

У Звечану је данас, непосредно пред акцију специјалаца косовске полиције у Сјеверној Митровици, одржан протес због хапшења Душана Обреновића и Радоша Петровића, а окупљени грађани захтијевали су њихово пуштање на слободу.

Министар унутрашњих послова привремених институција у Приштини Ђељај Свечља саопштио је да је полиција Косова ухапсила једног од организатора напада на припаднике КФОР-а и да су том приликом лакше рањена три полицајца, преноси Анадолија.

На Фејсбуку је навео да је ухапшен Милун Миленковић Луна, “један од вођа криминалне групе ‘Цивилна заштита’ и вођа криминалних група које су годинама терорисале грађане, нападале припаднике Косовске полиције и институције Републике Косова”.

-Исти је био и главни организатор напада на снаге КФОР-а и Косовску полицију у Звечану. Приликом његовог хапшења нападнути су припадници Косовске полиције, при чему су тројица лакше повријеђена – навео је Свечља.

Истакао је да је “прошло вријеме криминалних банди на сјеверу Косова и да ће се сви појединци или криминалне групе који су нарушили безбједност и уставни поредак Републике Косово суочити са правдом”.

 

 

 

(glassrpske.com)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img