spot_img
spot_img

Сакупљено невјероватних 4,8 милиона КМ за лијечење дјечака Гаврила, све кренуло од Роналдове траке

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Министарство здравља Србије саопштило је данас да су осигурана недостајућа средства за лијечење малог Гаврила који болује од спиналне мишићне атрофије.

Остатак потребних средстава је осигуран након јутрошњег разговора предсједника Републике Србије с представницима Министарства здравља, јавља РТС.

“Средства ће бити на располагању породици одмах, како би се малољетни Г. Ђ. што прије упутио на лијечење”, наводи Министарство здравља.

За лијечење маленог Гаврила било је потребно осигурати 2,5 милиона евра. Он болује од спиналне мишићне атрофије тип 1 и неопходан му је најскупљи лијек на свијету.

Његова мајка је рекла да су добили позив из болнице у Будимпешти и да је потребно да до краја маја сакупе новац како би Гаврило у јуну могао примити терапију.

Подсјетимо, у хуманитарну акцију укључили су се бројни свјетски познати фудбалери након што је Кристијано Роналдо бацио капитенску траку на Маракани на сусрету Србије и Португала.

Капитенску траку је узео ватрогасац Ђорђе Вукићевић, с хуманом намјером да је искористи за помоћ малом Гаврилу. Компанија Моцарт је одлучила купити је за 125.000 марака и донирати за лијечење малог Гаврила Ђурђевића.

Послије Кристијана Роналда и Лионела Месија дресове за Моцартове лицитације послале су и највеће фудбалске звијезде региона: Лука Модрић, Един Џеко, Миралем Пјанић, Анте Ребић, Марко Рог и Никола Максимовић из Наполија, захваљујући чијем великом срцу су се акцији придружили и његови саиграчи Калидоу Коулибалy, Дриес Мертенс и Диего Деме.

Гаврило је рођен 7. септембра 2020. године, а три мјесеца послије рођења констатовано је да има ријетку неуромишићну болест СМА 1 (спинална мишићна атрофија тип 1).

 

 

 

(klix.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img