spot_img
spot_img

Протест више хиљада предузетника у Загребу: Дајте нам да радимо

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

На централном градском тргу у Загребу данас је почео протест у организацији удружења Глас предузетника незадовољних економским мјерама и, како истичу, дискриминаторским одлукама Владе током корона кризе.

Према процјени хрватских медија, на Тргу бана Јелачића је више хиљада људи, а у обраћању је поручено да предузетници траже право на рад, а ако је земља затворена због пандемијске кризе онда то, кажу, треба да им буде адекватно надоканђено.

“Жалосно је да морамо да протестујемо да бисмо се изборили за легитимно право. Овај начин није исправан. Ми нисмо грађани трећег реда”, рекао је Марин Медак из удружења Глас предузетника.

Све примједбе предузетника усмјерене су према Влади, јер сматрају да је она обезбиједила помоћ запосленима у државним институција, а да њима нису помогли да опстану кроз надокнаду штете и обезбјеђивања кредитних линија за ликвидност.

Поручено је да док су угоститељски објекти, кафићи и теретане затворени, тржни центри и бање су пуне и у њима се људи гурају.

Предузетници су истакли и да сматрају да не постоји научни доказ да се корона случајеви могу повезати с угоститељима и фитнес центрима.

“Дајте нам да радимо! Око 5.000 људи је дошло”, рекао је један од говорника.

Берислав Марзалек из Гласа предузетника, који је и директор фирме Ентрио, у обраћању је поручио да су предузетници у Хрватској “на рубу пропасти” и да се ближи тренутак када ће, како је рекао, хиљаде фирми пропасти.

 

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img