spot_img
spot_img

Прича о дјевојчици која продаје крофне да би помогла болесном оцу дирнула регион

spot_img
spot_img
spot_img

Нина Нинковић име је дјевојчице из Новог Сада која је освојила срца корисника друштвених мрежа након што је одлучила на улици продавати крофне за лијечење болесног оца. Како се њена прича почела дијелити на интернету, уз помоћ суграђана за једно поподне успјела је продати њих 500.

Нинина прича је прије свега дотакнула Новосађане али и цијели регион који су одлучили помоћи дјевојчици која је одлучила узети ствар у своје руке. Њена мајка и бака су припремале крофне, а она их је продавала за цијену од 100 динара по комаду. Убрзо по објави на друштвеним мрежама, “муштерије” су почеле пристизати, а крофне се продају брже него што их стигну направити.

Поред мајке и баке, комшинице су одлучиле помоћи дјевојчици при припреми, а на мрежама је подијељен и позив да се јаве сви који могу помоћи при припремању крофни како би што прије прикупили новац за лијечење Нининог оца.

“Ја сам прво хтјела да продајем крофне за џепарац, али сам се сјетила да бих могла да помогнем тати и да скупимо што прије новац за његове лијекове. Тако сам почела да продајем због њега”, испричала је дјевојчица.

Усљед великог одазива њених суграђана, за једно поподне Нина је успјела продати чак 500 крофни.

Нинин тата Зоран је 2016. године изгубио вид услЈед аблације ретине. Током 2022. се поново јавља аблација, након чега су му дијагностицирани симпатичка офталмија и панувеитис, због чега је и животно угрожен. Сада је Зорану потребна помоћ како би могао да оде на лијечење у Москву.

 

 

 

(nezavisne.com)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img