Predstavi "Knjiga o Milutinu" zabranjen ulazak na Kosovo i Metohiju - nula49.com
spot_img
spot_img

Predstavi “Knjiga o Milutinu” zabranjen ulazak na Kosovo i Metohiju

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Nakon opsežnih dogovora i priprema za gostovanje kome smo posvetili puno pažnje, danas je bez ikakvog obrazloženja, ekipi predstave „Knjiga o Milutinu“ u produkciji Zvezdara teatra zabranjen prelazak administrativne granice sa Kosovom i Metohijom, saopšteno je danas iz ovog teatra.

Zbog toga, kako su istakli, predstave koje su planirali u okviru najavljenog gostovanja u Kosovskoj Mitrovici i Leposaviću neće biti izvedene.

“Vlasti privremenih institucija samouprave u Prištini, na čelu sa Aljbinom Kurtijem, zabranile su danas da pozorišna oprema neophodna za izvođenje predstave “Knjiga o Milutinu” Zvezdara Teatra bude prevezena na Kosovo u Metohiju, čime su onemogućili da se ova predstava, u kojoj glumi Nenad Jezdić, odigra u Kosovskoj Mitrovici i Leposaviću, saopštila je danas Kancelarija za KiM.

Naime, Jezdić je večeras trebalo da izvede 202. put predstavu “Knjiga o Milutinu”, u Kulturnom centru u Kosovskoj Mitrovici, a sutra uveče u Leposaviću. Međutim, oprema i njegovi saradnici zaustavljeni su na Jarinju, iako su imali svu neophodnu prateću dokumentaciju i specifikaciju opreme.

“Posle zabrane patrijarhu Porfiriju da poseti svoju duhovnu kuću, Pećku Patrijaršiju, zabrane i ukidanja upotrebe srpskog dinara na KiM, Kurti sada želi da Srbima ukine i kulturne događaje i time praktično ukine život Srbima na Kosovu u Metohiju, kao što je u više navrata branio i ukidao sportske događaje, skidao srpsku trobojku, branio vakcinaciju i stopirao dopremanje srpske robe u pokrajinu.

Izvođenje pozorišne predstave nema nikakve veze za politikom, ali Kurti u svom suludom planu napada i proterivanja svega srpskog sa prostora KiM, ne preza ni od čega i obračunava se čak i sa kulturnim događajima”, navodi se u saopštenju.

 

(nezavisne.com)

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img