Potvrđena optužnica, Tači ide u Hag

Predsjednik samoproglašenog Kosova Hašim Tači potvrdio je danas lično da je protiv njega potvrđena optužnica Specijalizovanog tužilaštva u Hagu.

U isto vrijeme, on je podnio ostavku i na takozvanu funkciju predsjednika. On će u Hag otići dobrovoljno, prenosi Kosovo online.

- Reklama -

Zvanične potvrde iz Specijalnog tužilaštva, međutim, još nema.

Dok sud ne objavi tu informaciju, ostaje i dilema da li je Tači na ovaj način preduhitrio sud da bi izbjegao privođenje.

On je kazao da je od povjerljivog izvora dobio informaciju da mu je Sud potvrdio presudu i apelovao na građane da ostanu smireni i da ne preotestuju, prenosi prištinski Ljajmi.

“Ovo nisu laki trenuci za mene i moju porodicu i za sve koji su me podržavali i vjerovali mi ove tri decenije u borbi za slobodu i nezavisnost. Stojim na raspolaganju pravdi, vjerujući u istinu. Stekli smo nezavisnost i sada razvijamo svoju državu. Optužnica protiv mene i mojih saboraca je mala cijena koju moramo da platimo za slobodu naše zemlje”, rekao je on na konferenciji za novinare.

Tači je poručio pristalicama i da vjeruju u zakon i red, “novo evropsko Kosovo”, u Nato i poosebne odnose sa SAD.

“Nijedan izazov neće moći da potkopa partnerstvo Kosova sa našim saveznicima na putu ka atlantskim vrijednostima”, zaključio je Tači.

 

 

 

(nezavisne.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime