Policija Crne Gore: Uhapšeno 16 osoba, oduzeto oružje

- Reklama -

Crnogorska uprava policije potvrdila je da je danas uhapšeno 16 osoba, a da je pretres izvršen na 17 lokacija, među kojima su majka i brat od strica poslanika Demokrtskog fronta u crnogorskom parlamentu Milana Kneževića.

U policijskom saopštenju, prenose podgorički mediji, se navodi da je Kneževićeva majka privedena jer je omalovažavala policajce prilikom pretresa.

- Reklama -

Kako je ranije saopštila opoziciona Prava Crna Gora, na podgoričkom aerodromu u Golubvcima je uhapšen i lider te stranke Marko Milačić.

Policija je saopštila da je akcija hapšenja izvedena jutros na osnovu naredbe nadležnog suda i pritom je pretreseno 17 lokacija, saopšteno je iz Uprave policije, prenio je portal Analitika.

Navodi se da je policija prilikom pretresa pronašla i privremeno oduzela oružje u ilegalnom posjedu – pušku i dva pištolja, određenu količinu municije, sredstava komunikacije i druge stvari i predmete.

Oduzete stvari i predmeti biće predmet forenzičkih vještačenja.

U službene prostorije Centra bezbjednosti Podgorica dovedeno je 16 osoba: Ratka Knežević (68), majka poslanika Demokratskog fronta (DF), Milana Kneževića, koja je, kako navode iz UP, prilikom preduzimanja službene radnje pretres stana i drugih prostorija ometala i omalovažavala službenike policije.

“R. K. je lišena slobode zbog počinjenog prekršaja iz člana 11 Zakona o javnom redu i miru i biće u zakonskom roku privedena na saslušanje kod nadležnog sudije za prekšaje”, poručuju iz UP.

“U toku je kriminalistička obrada svih dovedenih lica, a u saradnji s nadležnim državnim organima sva lica za koja se steknu uslovi prekršajne ili krivične odgovornosti biće procesuirana u skladu sa zakonom”, zaključuje se u saopštenju dostavljenom navedenom portalu.

 

 

 

(tanjug)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime