spot_img
spot_img

Одржан Острошки полумаратон: Побједник Срђан Самарџић из Брчког

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

У традиционалном Острошком полумаратону (21 ким), једном од најтежих у региону, који је одржан од Саборног храма Светог Василија у Никшићу до манастира Острог победио је Срђан Самарџић из Брчког (1:14:38), испред Милана Митровића из Београда (1:16:29), док је у женској конкуренцији тријумфовала тамнопута Лусиа Кимани Марчетић из Приједора.

И овог пута интересовање за ову врсту маратона било је велико, а легенда црногорске атлетике Драго Мусић каже да ће у годинама које долазе сигурно ова траса окупити многа звучна имена полумаратона.

– Ово такмичење је постало традиционално и увек се одржава у време празновања духовног заштитника и покривитеља града Никшића – Светог Василија Острошког. Траса је ишла је улицама кроз које су прошле године пролазиле литије за одбрану светиња, каже Мусић, који је такође истрчао дугу деоницу, као и професор Душан Крцуновић. Сјајну форму показао је и трећепласирани Алија Имамович.

– Честитке свим учесницима и победницима, казао је кратко сјајни дугопругаш из Босне и Херцеговине.

Посебну пажњу привукао је Радош Гардашевић, Катуњанин, који је носећи са крст истрчао 21 километар.

– Нема веће радости од имена –Острог! У свакој стопи овог полумаратона носио сам неизмерну љубав према острошком Чудотворцу. Стаза није нимало лака, али је дубока и чврста љубав према вери и православљу. Како поштујем свој крст и своју веру тако се односим и према свим другим нацијама и религијама. Бити део Острошког маратона је привилегија, каже Гардашевић, који се на путу до светилишта сликао са једном старицом из Рогатице. –Пожелела је бака да се наш сусрет кроз објектив овековечи и изашли смо јој у сусрет. Прошле године трчао сам са иконом Светог Василија, а ове са крстом. У овом полумаратону нема поражених, јер сви смо победници!

 

 

 

(novosti.rs)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img