spot_img
spot_img

“Можемо!” постоји тек двије године а имаће градоначелника Загреба?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Странка “Можемо!” дефинитивно представља сензацију на локалним изборима 2021. године у Хрватској. Наиме, њихов кандидат Томислав Томашевић, према резултатима изборне анкете, убједљиво води у првом кругу за градоначелника Загреба.

Томашевић у првом кругу води са невјероватних 40,9 одсто гласова, док су иза њега кандидаткиња Странке рада и солидарности Јелена Павичић Вукичевић, која је након смрти Милана Бандића вршила дужност загребачког градоначелника, тренутно има 14,98 одсто, а лидер Домовинског покрета Мирослав Шкоро иза ње је са 12,59 одсто гласова.

Оно што је занимљиво јесте да би градоначелник Загреб могао постати Сенф. Наиме, Томислав Томашевић добио је надимак Сенф још у школи, јер је његове школске пријатеље скраћени облик његовог имена подсјетио на сенф “Томи”, што стоји и у његовој биографији објављеној на страницама платформе “Загреб је наш”.

Томашевић је дипломирао је политикологију на загребачком Факултету политичких наула, а на британском Кембриџу магистрирао на подручју околине, друштва и развоја, након чега се вратио у родни Загреб.

Такође, “Можемо!” тежи ка историјском успјеху, а посебно треба истаћи да је ова странка постоји нешто више од двије године.

Наиме, “Можемо!” је хрватска политичка платформа и странка зелене љевице настала 2019. године за дјеловање на изборима на националној разини за Сабор и Европски парламент. На парламентарним изборима 2020. освајају 4 мјеста + 1 независни кандидат као дио зелено-лијеве коалиције.

Крајем 2020. и током 2021. године “Можемо!” је постао трећа најбоље рангирана странка на већини анкетних испитивања, а посебно уочи локалних избора у Загребу гдје је Томислав Томашевић постао убједљиво водећи кандидат за први круг избора.

 

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img