Mandić: Ako vladiku pošaljete u Spuž, spremite se da obučete uniforme

Poslanik Demokratskog fronta (DF) u Skupštini Crne Gore Andrija Mandić rekao je da ukoliko episkop budimljansko-nikšićki Joanikije bude poslat u zatvor u Spužu, DF neće imati nikakvu obavezu prema obećanju datom mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju da neće pozvati građane na ulice.

Mandić je na sjednici Skupštine Crne Gore rekao da će tražiti od vladike Amfilohija da zajedno pozovu Crnu Goru da se to ne dozvoli “pod cijenu da ni spuški zatvor više ne postoji”.

On je rekao da je informaciju da će vladika Joanikije biti prebačen u Istražni zatvor u Spužu dobio od poslanika DF-a Budimira Aleksića.

“Možda vi želite, imam i takve informacije, da izazovete građanske sukobe u Crnoj Gori”, naveo je Mandić.

On je dodao da je to granica preko koje neće preći pravoslavni narod Crne Gore.

“Ako vladiku Joanikija pošaljete u Spuž, spremite se da i vi obučete uniforme i zastupate to što mislite da je ispravno”, naveo je Mandić u obraćanju poslaniku Demokratske partije socijalista Nikoli Rakočeviću.

Mandić je juče rekao da je DF odustao od odluke da pozove sve pravoslavne hrišćane da izađu na ulice, blokiraju Crnu Goru i zaustave saobraćaj i kretanje dok ne budu pušteni Njegovo preosveštenstvo episkop Joanikije i sveštenici.

On je rekao da su odluku promijenili nakon poziva Njegovog visokopreosveštenstva mitropolita Amfilohija i saopštenja Episkopskog savjeta, kojima je, na samo DF-u, već i vladajućoj većini i drugim strankama, poručeno da se uzdrže od partijskih i političkih zloupotreba Crkve.

 

 

 

(nezavine.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime