spot_img
spot_img

Кризни штаб Србије потврдио: Спремамо се за пооштравање мјера

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Епидемиолог проф. др Бранислав Тиодоровић на вијест да су у посиједња 24 сата бројке новообољелих од короне нагло скочиле каже да се Кризни штаб припрема за пооштравање мјера.

“Нажалост, овакав скок броја заражених је био очекиван, будући да су све мере елиминисане иако су званично на снази”, каже и додаје:

“Сви су се опустили и крајње је време да сви схвате да морају да се поштују мере које никад нису ни укинуте – маска, физичко одстојање и дезинфекција. Сад је потребна изузетна пажња и озбиљност и морамо се припремити за пооштравање мера, а то значи да учинимо исто оно што су и Црногорци, Грци, Македонци и сви редом – скраћивање рада угоститељских објеката до 22 или 24 часа. А за окупљања ћемо проценити на колико да смањимо, можда са 500 на 200 људи највише.”

Он за “Курир” истиче да је Сабор трубача у Гучи, који треба да буде од 13. до 15. августа, добио сагласност Кризног штаба за одржавање, али под условом спровођења свих мјера.

“А то значи и да мора постојати контрола уласка на Сабор, па да могу да уђу вакцинисани или они који имају негативан ПЦР или антигенски тест”, каже Тиодоровић.

Упитан да ли ће бити сабора у Гучи ако прије петка дођу до 1.000 новозаражених на дан, што је нака граница за коју су многи од њих из кризног штаба говорили да је црвена линија послије које иде забрана великих окупљања, Тиодоровић каже:

“Видећемо каква ће ситуација бити, па потом одлучити. Не одлучујемо само ми из медицинског дела Кризног штаба”.

Дилеме нема, здравствени радници морају бити сви вакцинисани, сви они који долазе у контакт с пацијентима, рекао је раније данас епидемиолог Бранислав Тиодоровић.

Истакао је да забрињава чињеница да се људи враћају са одмора, колективи се пуне, ускоро ће почети и нова школска и академска година, што значи и повратак студената у домове. Шта нас чека већ за који дан, како да се понашамо.

Према посљедњим подацима, у Србији су регистрована још 752 новозаражена вирусом корона.

 

 

 

(b92.net)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img