Dragan Đilas u suzama: Odgovarat ćeš za ovo Aleksandre Vučiću, kad-tad

Jedan od vođa opozicije u Srbiji Dragan Đilas kroz suze je opisao ono što se u nedjelju naveče događalo u jednom beogradskom naselju.

“Ovdje, sa zgrade, 10 minuta su s ozvučenja pustili ‘Đilase, lopove’. To su slušala moja djeca, 30 metara odavde gdje žive. I plakala i tresla se od straha. Zato si ti, Vučiću, jedan kreten, bolesnik koji šalje debile da puštaju te tvoje laži“, rekao je Đilas.

Političar koji je česta meta vladajućeg režima u Srbiji poručio je da će sutra od 8 sati navečer s prijateljima čekati one koji su u nedjelju pustili s razglasa navedene parole.

“Sutra ću biti ovdje od 8 sati da vas čekam, vas hrabre koji radite to da moja djeca plaču. Odavde su izašli 10 do 9 Mercedesom. Komšije kažu da su ušli neposredno prije pola 9. Dođite sutra uveče. Čekaću vas sa svojim prijateljima pa da vas vidim, vas hrabre, koji maltretirate ove ljude i moju djecu, kao da su ona nešto kriva. Odgovaraćeš kad-tad”, poručio je Đilas.

Posljednjih dana u glavnom gradu Srbije nezadovoljni građani lupanjem u šerpe i druge predmete šalju poruku protiv vlasti. Istovremeno vlast ima i podršku svojih simpatizera koja se ogleda u paljenju baklji na zgradama i skandiranjem protiv opozicionara.

Borba protiv pandemije koronavirusa u Srbiji se pretvara u politički okršaj, a uoči parlamentarnih izbora.

 

 

 

 

(klix.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime