spot_img
spot_img

Директор знао 2 године да имам лажну диплому, а ћутао је: Хит прича из Лесковца

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Након што је директора лесковачке “Пијаце” Милана Стојковића део радника оптужио за шиканирање и прогон, он је казао да иза “хајке” на њега заправо стоји радник који је 1. априла добио отказ због, како наводи, фалсификоване дипломе.

Наиме, реч је о Ивану Миленковићу који је у овом јавном предузећу био запослен од 2013. године, а од 2018. му је платни коефицијент био повећан заслугом приложене дипломе са Академије васпитачко-медицинских струковних студија из Ћуприје, за коју се установило да је лажна. У то време је директор овог јавног предузећа био Иван Миловац, пише Решетка.

“То је разлог због чега је Миленковић добио отказ. Ми смо добили са ове високошколске образовне установе потврду да је његова диплома коју је приложио, број 1987, а која је издата 2016. године, заправо лажна, да је издата на име извесне Наталије Стојановић, а да Иван никада није био тамо уписан и да није завршио ову школу. Аутоматски сам покренуо поступак о прекиду радног односа, и оправдано сумњам да он стоји иза свега овога јер је потписао приступницу у синдикату који на мој рачун ових дана износи клевете”, казао је за Решетку Стојковић.

Миленковић не негира да је у фирми скоро пуне четири године примао већу плату захваљујући лажној дипломи, али и тврди да је директор то све време знао.

“У решењу о отказу пише да ми је уручен због фалсификовања дипломе. Ја сам имао извесних проблема 2019. године, али ми је због тог случаја одложено кривично гоњење. Стојковић је именован за директора 2020. године и ја сам му одмах указао на тај проблем, захтевао да ми се смањи плата и да се предузећу надокнадим штету. Ја нисам ни знао да је диплома лажна. Добио сам је на поклон од свог покојног оца. Стојковић је све то знао још пре две године, али није хтео да реагује и све је одлагао. Али онда када сам указао на неправилности у његовом раду, као представник Самосталног синдиката Србије у предузећу, нисам више био његов послушник и његових хирова, па сам на осниву тога и добио отказ. Поступак због мог неоснованог отказа је у сваком случају на суду”, каже за Решетку Миленковић.

Подсетимо, део запослених у Јавном предузећу „Пијаца“ Лесковац, тврде да од доласка на место директора Милана Стојковића, трпе разне видове прогодна и притисака, што доводи до бројних радних спорова које предузеће перманентно губи.

Како се наводи у саопштењу Синдиката Србије ЈП Пијаца, које су проследили редакцији Решетке, сваки радник који је у овом предузећу захтевао исплату заосталих зарада, а њих је у овом тренутку укупно 13, био је шиканиран, мобингован или пребачен на друго радно место.

Директор лесковачке “Пијаце Милан Стојковић негира све изнете тврдње.

“Одговорно тврдим да ни једног јединог радника ја овде не малтретирам, шиканирам или мобингујем. Од запослених се тражи да раде свој посао. До сада су биле две поднете пријаве инспекцији рада, али је иста та инспекција утврдила да ништа није рађено рпотивзаконито. Радници се распоређују на послове за које су искључиво квалификовани стручном спремом”, истиче Стојковић.

Он напомиње и да овај синдикат није још увек репрезентативан у предузећу, те да је наложио да све то испита формирана комисија у предузећу.

Чланови синдиката са друге стране тврде да директор намерно покушава да “продужи” читаву ствар, као и да “саботира” њихово организовање.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img