“Dešavanja u Budvi su pokušaj utjerivanja straha u kosti”

- Reklama -

Poslanik Demokratskog narodnog saveza u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Aleksandar Glavaš, izrazio je zabrinutost u vezi sa aktuelnim dešavanjima u Budvi koja su potresla cijeli region.

– Crna Gora je u posljednje vrijeme žarište konstantnih napada na Srpsku Pravoslavnu Crkvu. Osuđujem pritiske vlasti na pripadnike pravoslavne vjeroispovijesti koji se zalažu za očuvanje legitimiteta i autonomije SPC- rekao je Glavaš. On ističe da je porazno i zabrinjavajuće da se na prisilan i nezakonit način prodaje imovina SPC.

- Reklama -

– Posljednja dešavanja u Budvi svjedoče o tome da se na nelegalan način, pa čak i kad je izbor vlasti u pitanju, narodu pokušava utjerati strah u kosti. Smatram da sila zakon ne mijenja, ali se plašim da ovo ne preraste u ozbiljnije sukobe. Mišljenja sam da se ne treba vršiti represija, već da se među svojim narodom treba sačuvati mir- naglasio je Glavaš.
On kaže da svakoj tiraniji dođe kraj, i da se volja naroda mora poštovati.

-Ogromni pritisci na integritet, identitet i građanske slobode dovešće do ekslacija jer je srpski narod, narod koji je spreman da sve rizikuje za slobodu- poručio je Glavaš.

 

 

 

(srpskainfo.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime