Albanci pretukli trinaestogodišnjeg srpskog dječaka

Trinaestogodišnjeg Nikolu Perića u selu Gojbulje kod Vučitrna u četvrtak naveče pretukla je grupa albanskih mladića, rekao je Srni predsjednik vučitrnskog privremenog organa Vučitrn sa privremenim sjedištem u Prilužju Milan Kostić.

Napad na srpskog dječaka, koji se dogodio oko 19.00 časova, prijavljen je Kosovskoj policijskoj službi koja se, kaže Kostić, prije godinu dana povukla iz Gojbulje i uopšte ne ulazi u ovo selo uprkos svakodnevnim zahtjevima mještana.

- Reklama -

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da su dječaka huligani napali kada se sam vraćao sa fudbala kući, oborili ga na zemlju, pretukli i pokidali mu krstić koji je nosio oko vrata.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković naveo je da je dječak sa modricama i podlivima prevezen u Kliničko bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici, gdje će imati najbolju moguću njegu.

“Tu poruku sam večeras preneo i njegovom ocu, s kojim sam razgovarao o ovom incidentu i ponudio svu pomoć i podršku Kancelarije za Kosovo i Metohiju. On je slučaj prijavio i kosovskoj policiji”, dodaje Petković.

Kako naglašava Petković, o ovom nedopustivom incidentu obavijestiće sve međunarodne faktore, od kojih će zahtijevati da se bezbjednosna situacija u Gojbulji, kao etnički mešovitoj sredini, shvati na najozbiljniji mogući način i da se podigne na još viši nivo. “Šta još treba da se desi da međunarodna zajednica najozbiljnije shvati kakvom su riziku, torturi, maltretiranju i šikaniranju svakodnevno izloženi Srbi na prostoru Kosova i Metohije? Da li još neko dete treba da bude meta obesti Albanaca da bi međunarodne misije reagovale, ili će nastaviti da se prave da se ništa ne dešava, što je manir Prištine za koju srpske žrtve ne postoje”, ističe Petković.

On je poručio da je dječak napadnut istog dana kada na Kosovu i Metohiji boravi generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg, koji je očuvanje bezbjednosti i mira zacrtao kao glavni prioritet misije KFOR-a.

“Mi očekujemo da ta misija svoju dužnost i ispuni”, zaključuje Petković.

U Gojbulji živi pedesetak Srba, među kojima i desetak dječaka i djevojčica.

 

 

 

 

(srna)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime