Udruženje potrošača “Bona fides” u kontroli cijena u Brčko distriktu

Danom proglašenja ugroženosti stanovnika Brčko distrikta BiH od epidemije zarazne bolesti koronavirus (COVID-19), Udruženje potrošača „Bona fides“ Brčko distrikt BiH, započelo je projekat pod nazivom „Praćenje kretanja cijena proizvoda u vrijeme proglašenja ugroženosti stanovništva Brčko distrikt BiH od epidemije zarazne bolesti koronavisur (COVID-19)“ kojim nastoji podići stepen društvene odgovornosti i ljudske solidarnosti, te spriječiti zloupotrebu i naglo povećanje cijena osnovnih životnih namirnica i ostalih proizvoda.

Aktivisti Udruženja su kroz rad na terenu upoznali sve privredne subjekte čiji rad je dozvoljen u periodu ugroženosti stanovnika, sa obavezom poštovanja Odluke Vlade Brčko distrikta BiH o vraćanju cijena na nivo koji je važio 5. marta ove godine, te na zakonske sankcije u slučaju njihovog nepoštovanja.

Udruženje potrošača „Bonda fides“ Brčko distrikt BiH, poziva sve građane potrošače da prijave nesavjesna pravna lica ili preduzetnike koji se ne pridržavaju gore pomenute Odluke, kako bi protiv istih pokrenuli zakonske procedure pred nadležnim organima.

Svoje prijave mogu slati putem mail adrese: udruzenjebonafides@gmail.com ili na telefon 066/050- 442

Udruženje apeluje na sve finansijske subjekte, posebno banke i mikrokreditne organizacije, da za vrijeme proglašenja ugroženosti stanovništva od epidemije zarazne bolesti, zastane sa naplatom anuitetnih uplata-rata kredita, kao i obračunom kamata, sve do prekida ove vanredne situacije, koja ne samo da predstavlja opasnost po ljudsko zdravlje i život već i za finansijski opstanak ljudi.

 

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime