spot_img
spot_img

Ukrajina ne može organizovati “Pjesmu Evrovizije”

spot_img
spot_img

Pjesma Evrovizije 2023. godine neće moći da bude održana u Ukrajini s obzirom na rat koji je u toku u toj evropskoj zemlji, saopštila je danas Evropska radiodifuzna unija (EBU), dodajući da je u pregovorima sa Bi-Bi-Si-jem da se taj festival održi u Velikoj Britaniji.

“Ukrajinski javni emiter (UA:PBC) ne može pružiti bezbjednosne i operativne garancije koje su potrebne da bi bio domaćin i da bi organizovao i producirao Pjesmu Evrovizije u skladu s pravilima organizacije Jurovižn song kontesta (ESC)”, objavljeno je danas na Twitteru ESC-a, prenosi Rojters.

EBU je izrazila zahvalnost ukrajinskom javnom emiteru “za njegovu svesrdnu saradnju i posvećenost u pokušajima da se pronađe rješenje nakon pobjede Kaluš orkestra 14. maja ove godine u Torinu” i dodala da “dijeli njihovu tugu i razočaranje što sljedeće godine takmičenje ne može biti održano u Ukrajini”, navodi Rojters.

Ukrajinski Kaluša orkestar pobijedio je na ovogodišnjem takmičenju prošlog mjeseca, a na drugom mjestu je bila Velika Britanija.

 

 

 

(tanjug)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img