Ponovo zajedno: Klepetan se vratio Malenoj

Svake godine rode Klepetan i Malena pišu najljepše ljubavne priče iz životinjskoj svijeta. Izuzetak nisu napravili ni ove godine kada se Klepetan Malenoj vratio ranije nego ikad.

“Vratio se juče u 15 sati, njih 7 je letjelo uokolo. U 15 sati njih dvojica su se spustila na igralište. Stajali su dolje, ja sam odmah išao provjeriti, nasjekao sam skoro kilogram mesa i odnio tamo. Jedan se odmah izdvojio i došao do mene, rekoh: ‘O, Klepetane, to si ti!’ Iznenadilo me to, uvijek je dolazio zadnji, oko 24. marta ili kasnije. Valjda je zbog vremena ranije. Inače, njegov potomak je došao još u četvrtak”, rekao je za Index Stjepan Vokić, penzionisani domar iz Brodskog Varoša koji se već godinama brine o Malenoj.

Ispričao je kako je stajao na igralištu dok nije sve pojeo i onda je otišao Malenoj.

- Reklama -

“Klepetalo se i klepetalo, legao je na gnijezdo, to je valjda njegov pozdrav pa malo hodao i tako… Cijelu noć su proveli skupa. Ona nije navikla biti vani, još je bila i zima, no kad je mogao Klepetan, mogla je i ona”, rekao je Vokić.

Priča o dirljivom odnosu Klepetana i Malene odavno je prešla granice Hrvatske, a novinari čuvenog britanskog BBC-a snimili su dokumentarac o njima.

(klix.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime