Pogledajte prvi trejler za seriju Nemanjići – rađanje kraljevine (VIDEO)

RTS je premijerno predstavio prvi zvanični trejler za najveći projekat koji Javni servis realizuje ove godine, seriju “Nemanjići – rađanje kraljevine”.

Po prvi put ćemo imati dramsko-igranu televizijsku obradu srpskog srednjeg veka.

Stoleća koja nas razdvajaju od vremena kada je utemeljena kraljevina Srbija na svom vekovnom prostoru, ne samo da nisu umanjila značaj tog čina, već su u savremenim tumačenjima dobila adekvatni vid. Kreativni odgovor na izazov teme uklapa se u trendove televizije u svetu koja svoju inspiraciju nalaze u “mračnom srednjem veku”. Priča o srpskoj srednjovekovnoj državi donosi ličnu dramu, bratoubilački rat, romansu i neverstvo, i ima ozbiljnu političku dimenziju.

U seriji će igrati 218 glumaca i biće angažovano 2.700 statista, a snimaće se na više od 220 lokacija. Stefana Prvovenčanog tumači Vojin Ćetković, ulogu Stefana Nemanje igra Mladen Nelević, a uloga Svetog Save poverena je Draganu Mićanoviću, Vukana Nemanjića igra Nebojša Glogovac, dok će se u ostalim ulogama pojaviti Sloboda Mićalović, Nada Šargin, Goran Sultanović, Miodrag Miki Krstović.

Početak emitovanja planiran je za kraj 2017, godine u kojoj se obeležava 800 godina od krunisanja Stefana Prvovenčanog.

Pogledajte trejler:

 

 

(rts.rs)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime