Pogledajte prvi trejler za seriju Nemanjići – rađanje kraljevine (VIDEO)

RTS je premijerno predstavio prvi zvanični trejler za najveći projekat koji Javni servis realizuje ove godine, seriju “Nemanjići – rađanje kraljevine”.

Po prvi put ćemo imati dramsko-igranu televizijsku obradu srpskog srednjeg veka.

- Reklama -

Stoleća koja nas razdvajaju od vremena kada je utemeljena kraljevina Srbija na svom vekovnom prostoru, ne samo da nisu umanjila značaj tog čina, već su u savremenim tumačenjima dobila adekvatni vid. Kreativni odgovor na izazov teme uklapa se u trendove televizije u svetu koja svoju inspiraciju nalaze u “mračnom srednjem veku”. Priča o srpskoj srednjovekovnoj državi donosi ličnu dramu, bratoubilački rat, romansu i neverstvo, i ima ozbiljnu političku dimenziju.

U seriji će igrati 218 glumaca i biće angažovano 2.700 statista, a snimaće se na više od 220 lokacija. Stefana Prvovenčanog tumači Vojin Ćetković, ulogu Stefana Nemanje igra Mladen Nelević, a uloga Svetog Save poverena je Draganu Mićanoviću, Vukana Nemanjića igra Nebojša Glogovac, dok će se u ostalim ulogama pojaviti Sloboda Mićalović, Nada Šargin, Goran Sultanović, Miodrag Miki Krstović.

Početak emitovanja planiran je za kraj 2017, godine u kojoj se obeležava 800 godina od krunisanja Stefana Prvovenčanog.

Pogledajte trejler:

 

 

(rts.rs)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime