Ko se na mlijeko opeče, i u jogurt duva…

“Gorčina kali čvrst karakter”, napisala je Ivana Španović uz prihodnu sliku sa finala u Briselu – preko 20 zihernadli da se ne ponovi londonski scenario.

“Ko se na mleko opeče, taj i u jogurt duva”.

- Reklama -

Tako je i Ivana Španović, posle istorijskog peha tokom šeste serije finala Svetskog prvenstva u Londonu, do trijumfa u Dijamantskoj ligi stigla sa daleko više zihernadli nego što se inače koristi.

Najbolja srpska sportistkinja izgubila je medalju sa SP nakon što joj je se otkačio broj sa opreme i napravio trag u pesku znatno iznad traga koji je napravila ona, prilikom doskoka.

Kako joj se ne bi ponovilo isto, iako se londonski scenario nije dogodio nikada u istoriji IAAF svetskih prvenstava, nacionalna rekorderka Srbije i osvajačica devet medalja sa velikih takmičenja iskoristila je više od 20 zihernadli kako bi učvrstila natpis sa svojim imenom na dres, iako nam i dalje nije jasno kako se do sada niko od nadležnih nije setio da ovaj problem reši na neki drugi način.

Završeno je onako kako smo svi želeli – još jednim Ivaninim trijumfom u Dijamantskoj ligi, takmičenju koji čini sezona od 14 prestižnih atletskih mitinga, počev od Dohe 5. maja, pa do velikog finala u Briselu 1. septembra.

 

 

 

 

 

(mondo.rs)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime