spot_img
spot_img

Званичници Дистрикта позивају све оне који дају негативне изјаве да не користе Дистрикт за било какво политичко сукобљавање у БиХ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Поводом све чешћег помињања Брчко дистрикта БиХ у медијима кроз изјаве високих политичких званичника из БиХ те појединих представника међународне заједнице као судбоносног мјеста за опстајање Босне и Херцеговине, ми доле потписани изабрани представници власти у Брчко дистрикту БиХ из реда сва три конститутивна народа, подсјећамо све добронамјерне и оне друге да је Брчко дистрикт БиХ једина истинска мултиетничка заједница у БиХ у којој су потпуно и у свим сегментима апсолутно равноправни Бошњаци, Хрвати и Срби, да овдје живимо и радимо једни са другима, а не једни поред других.

Потпуно је јасно да је свим становницима Брчко дистрикта БиХ од опасних изјава много потребнија стабилност, економски развој и реализација започетих пројеката као што су ревитализација Луке Брчко, трасирање ауто-пута и гасовода, изградња Центра за збрињавање отпада, изградња кружног прстена за водоснабдијевање, једном ријечју пројеката који ће у овом вијеку опредијелити правац развоја Брчко дистрикта БиХ.

Ми смо одлучни у намјери да наставимо развијати унутрашњи консензус о равномјерном и свеукупном развоју Брчко дистрикта БиХ како бисмо привлачењем страних и домаћих инвестиција обезбиједили што више радних мјеста, виши животни стандард, квалитетнију здравствену заштиту и повећан обим социјалне бриге за угрожене категорије становника.

Пред нама је година пуна изазова у којој ћемо се фокусирати на јачање владавине права, демократских институција у Брчко дистрикту БиХ, борбу против корупције, наставак реформских процеса, партнерски однос са међународним институцијама, посебно Канцеларијом супервизора за Брчко дистрикт БиХ.

Изјаве о Брчком као опасном подручју потпуно су супротне нашој свакодневници. Ми сасвим нормално живимо о чему могу посвједочити сви који ових дана, а посебно током вечери посјећују наш град.

Због заједничке будућности позивамо све који дају запаљиве изјаве да не користе Брчко дистрикт БиХ за било какво политичко сукобљавање у БиХ.

Такве непромишљене и неодмјерене изјаве отежавају напоре локалне власти за наставак активности на развоју ове специфичне јединице локалне самоуправе као изванредног примјера успјешног послијератног суживота.

Градоначелник
Мр Есед Кадрић

Предсједник Скупштине Брчко дистрикта БиХ
Мр Синиша Милић

Замјеник градоначелника
Др Анто Домић

Потпредсједник Скупштине
Ивица Филиповић

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img