ŽOK Bimal Jedinstvo deveti put pobjednik Kupa BiH

Odbojkašice ŽOK “Bimal Jedinstva” iz Brčkog su po deveti put osvojile pehar KUPa BiH, dragocjeni trofej najmasovnijeg takmičenja u bh-odbojci.

One su u finalnoj utakmici završnice KUPa savladale sinoć pred punom salom brčanske Gimnazije ekipu “Slobode” iz Tuzle rezultatom 3:0, po setovima 25:17, 25:19 i 25:13. Brčanke su vodili treneri Mr Smail Pezerović i Mirsad Elezović.

- Reklama -

Veliki pehar, dar Odbojkaškog saveza BiH, (koji je zajedno sa domaćinom ŽOK “Bimal Jedinstvo” organizovao završnicu uz trinaesti rođendan Brčko distrikta), iz ruku Siniše Milića, gradonačelnika Brčko distrikta BiH, u ime ekipe preuzela je kapiten Sandra Mitrović.

Za najbolju odbojkašicu na završnici KUPa proglašena je Ana Gajić, srednji bloker “Bimal Jedinstva”. Sjajnu igru i korektan otpor šampionkama pružile su odbojkašice tuzlanske “Slobode” (trener Nihad Zahirović) koje su u polufinalu eliminisale “Bl Volej” iz Banja Luke (3:0, 26:24,25:20 i 29:27), dok su Brčanke u polufinalu bile nadmoćnije od “Kule Gradačac” (3:0, 25:17,25:9 i 25:15).

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime