ŽOK Bimal Jedinstvo deveti put pobjednik Kupa BiH

Odbojkašice ŽOK “Bimal Jedinstva” iz Brčkog su po deveti put osvojile pehar KUPa BiH, dragocjeni trofej najmasovnijeg takmičenja u bh-odbojci.

One su u finalnoj utakmici završnice KUPa savladale sinoć pred punom salom brčanske Gimnazije ekipu “Slobode” iz Tuzle rezultatom 3:0, po setovima 25:17, 25:19 i 25:13. Brčanke su vodili treneri Mr Smail Pezerović i Mirsad Elezović.

Veliki pehar, dar Odbojkaškog saveza BiH, (koji je zajedno sa domaćinom ŽOK “Bimal Jedinstvo” organizovao završnicu uz trinaesti rođendan Brčko distrikta), iz ruku Siniše Milića, gradonačelnika Brčko distrikta BiH, u ime ekipe preuzela je kapiten Sandra Mitrović.

Za najbolju odbojkašicu na završnici KUPa proglašena je Ana Gajić, srednji bloker “Bimal Jedinstva”. Sjajnu igru i korektan otpor šampionkama pružile su odbojkašice tuzlanske “Slobode” (trener Nihad Zahirović) koje su u polufinalu eliminisale “Bl Volej” iz Banja Luke (3:0, 26:24,25:20 i 29:27), dok su Brčanke u polufinalu bile nadmoćnije od “Kule Gradačac” (3:0, 25:17,25:9 i 25:15).

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime