spot_img
spot_img

Злочин у Бодеришту: Апелациони суд потврдио ослобођајућу пресуду

spot_img
spot_img
spot_img

Вијеће Апелационог одјељења Суда Босне и Херцеговине је 23. фебрура ове године донијело другостепену пресуду у предмету Хазим Фазловић, којом је одбијена као неоснована жалба тужиоца Тужилаштва БиХ, а пресуда Суда БиХ од 6. децембра 2022. године потврђена.

Првостепеном пресудом Суда БиХ оптужени Хазим Фазловић ослобођен је од оптужбе јер није доказано да је починио кривично дјело ратни злочин против ратних заробљеника.

Оптужени је ослобођен од оптужбе да је обављајући дужност команданта 3. батаљона 108. моторизоване бригаде такозване Армије БиХ могао знати да су припадници интервентне јединице из састава 3. батаљона 108. моторизоване бригаде такозване Армије БиХ 8. марта 1993. године током борбених дејстава у рејону села Бодериште, а које се налазило у зони одговорности 108. пјешачке бригаде ХВО, заробили 11 војника Војске Републике Српске, те их злостављали и у коначници лишили живота, с обзиром на то да је знао да је наведена јединица у циљу извођења борбених дејстава претпочињена под команду 108. пјешачке бригаде ХВО, те је био на попришту, слиједом чега је пропустио да подузме све нужне и разумне мјере како би починитељи били кажњени.

Против ове пресуде није дозвољена жалба, саопштено је из Суда БиХ.

 

 

 

(agencije)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img