spot_img

Završen mural u Brčkom

Published:

spot_img

U sklopu USAID-ovog projekta re:Generacija, lokalni projektni tim „District team“ sproveo je kraju svoje poslednje projektne aktivnosti.

District team snima amaterski dokumentarni film o suživotu u Brčkom koji će biti premijerno prikazan u maju ove godine. Film ima za cilj da pokaže kako mladi kroz umjetnost mogu da prave promjene i koliko je bitno da mladi rade na izgradnji mira i suživota u Bosni u Hercegovini.
U filmu su učestovala tri ratna veterana sa tri zaraćene strane iz proteklog rata, hip hop umjetnici Finti, Cap One, Frenkie i slobodni umjetnici iz Brčkog koje predvodi Lazar Borišev.

“Na ideju crtanja murala došli smo tokom samog projekta. Odlučili smo uraditi nešto novo u Brčkom, ostaviti poklon gradu i mjesto koje mogu posjetiti i turisti. Pavle Vujisić, Mustafa Nadarević i Boris Dvornik ličnosti su koje zasigurno zaslužuju ovakve i slične geste. Glumci uz čije filmove su mnoge generacije odrasle i koje odrastaju još uvijek. Brčko treba ovakve projekte, uvjerili smo velikim brojem pozitivnih reakcija i građana koji su se uključili u naš rad. Na nama mladima je gradimo Bosnu i Hercegovinu boljim mjestom za život, ustani i nešto radi, ništa neće doći samo,” poručuje Mirsad Zahirović tim lider District team-a.

“Zahvaljujemo se našim prijateljima iz Eš Gerile koji su zaslužni za crtanje murala, te Vas pozivamo da podržite njihov rad na fejsbuku i instagramu. Zahvaljujemo se i Vladi Brčko distrikta BiH, gradonačelniku Siniši Miliću, Policiji Brčko distrikta, JP Komunalno, Proni centru za omladinski razvoj, lokalnom timu Asocijacije srednjoškolaca, ugostiteljskim objektima „Ženski most“ i „Afko“, KUD „Plavi Safir“ te se zahvaljujemo i svim ostalima koji su pomogli u organizaciji,” dodaju za kraj ovi mladi ljudi.

 

 

 

 

 

(nula49.com)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img