spot_img
spot_img

Завршен “III Круг пријатељства – бициклистички маратон регијама Дрина-Сава и Дрина-Тара”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

По трећи пут уз подршку Сталне радне групе за регионални рурални развој (SWG) у Југоисточној Еуропи у оквиру пројекта “Регионална сарадња и умрежавање у области пољопривреде, руралног и економског развоја прекограничних подручја”, који је подржан од стране Европске Уније, Бициклистички клуб “Св. Николај” Брчко је организовао међународни бициклистички маратон регијама Дрина-Сава и Дрина-Тара.

Ова туристичко-рекреативна манифестација је за четири дана трајања окупила 30 учесника који су педалали преко 300 км од Брчког до Вишеграда и за то вријеме обишли прелијепе природне локалитете као што су кањон Таре, слив ријеке Дрине, подрињске планине, мост Мехмед-паше Соколовића и сл.

Окупљени маратонци из Бања Луке, Београда, Вишеграда, Лознице, Бијељине, Љубовије, Бајине Баште, Смедеревске Паланке и Брчког, одсједајући у сеоским домаћинствима ових крајева, могли су се упознати са туристичком понудом коју нуди овај регион, међу којима се, поред прекрасних природних локалитета, истиче и одлична гастрономска понуда.

Наравно, стицање нових познанстава и остварена пријатељства свакако су један од највећих вриједности ове манифестације. На маратону су учествовали и искусни маратонци и страствени бициклисти као што је Ивица Миленковић из Смедеревске Паланке који је у задњих 20 година обишао скоро све бициклистичке маратоне у региону.

“Одушевљен сам организацијом маратона, позитивном атмосфером међу учесницима, али и приступачношћу за учешће”, рекао је Ивица. Маратонац Никола Видак из Београда је задовољан што је успио обићи овај регион, јер, како каже, иако је ишао на далека путовања бициклом, као нпр. на Алпе, одувијек му је била жеља на овај начин спознати подрињски регион.

Подстакнути позитивним утисцима учесника и потенцијалом маратона, у бициклистичком клубу “Св. Николај” Брчко већ почињемо са плановима за наредну годину. Циљ нам је сљедеће године окупити и учеснике из остатка Европе, али и са осталих континената, те на овај изузетан начин представити туристичку понуду нашег региона, који има итекако шта да понуди – закључио је испред БК “Св. Николај”, организатор маратона и предсједник клуба Жељко Новаковић.

 

 

 

 

 

(nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img