Завршен идејни пројекат: Овако би требали изгледати спортска дворана и затворени базен у Брчком - nula49.com
spot_img
spot_img

Завршен идејни пројекат: Овако би требали изгледати спортска дворана и затворени базен у Брчком

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Завршена је израда идејног пројекта мултифункционале градске дворане и затворених базена као засебних функционалних цјелина у оквиру једног објекта.

На захтјев Одјељења за јавне послове Владе Брчко дистрикта, стручњаци Завода за планирање, пројектовање и развој Брчко дистрикта БиХ урадили су Нацрт Регулационог плана Фицибајер и идејни пројекат Мултифункционалне спортске дворане са затвореним базеном која се планира изградити на локацији Фицибајер.

По плану, радиће се на реконструкцији постојећег базена који ће престављати засебан функционални дио и самостална функционална одвојена цјелина са свим потребним пратећим садржајима: велнес простор, мултифункционална спортска дворана капацитета 3.000 сједећих мјеста са свим потребним пратећим садржајима, куглана, фитнес центар, угоститељске просторе, медијски центар са конференцијским и едукативним просторима, канцеларијски простор те уређени мултифункцонални трг.

Укупна корисна површина објекта Мултифункционалне спортске дворане са затвореним базеном износи cca. 18.240 m2 нето површине , односно cca. 26.660 m2 бруто површине.

Како истичу из Завода, пројектанти су водили рачуна о томе да се Пројекат може реализовати фазно, тако да ће свака фаза садржати посебан садржај и бити функционални дио цјелине.

Како је најавио градоначелник Брчко дистрикта Есед Кадрић, ускоро, по добијању локацијских услова приступиће се изради главног пројекта.

Како истиче, циљ је да у наредној години започне фазна изградња овог грађевински комплексног и финансијски захтјевног пројекта.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img