spot_img
spot_img

Zavod za zapošljavanje organizuje besplatne obuke za nezaposlene

spot_img
spot_img

Zavod za zapošljavanje Brčko distrikta pozvao je sve nezaposlene osobe da se prijave za besplatne obuke iz engleskog i njemačkog jezika, informatike, osnova grafičkog i veb dizajna, vođenja poslovnih knjiga za samostalne preduzetnike, kao i obučavanje iz oblasti pisanja poslovnih planova.

Šef Sektora u posredovanju pri zapošljavanju Admir Galijatović kaže da pravo na prijavu za besplatne obuke imaju sve osobe koje se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje i koje svoje prijave dostave najkasnije do 25. augusta, nakon čega će se izvršti selekcija kandidata i početi sa dvomjesečnim obukama.

– Svaka osoba koja se prijavi može da odabere najviše dvije obuke iz različitih oblasti a broj prijavljenih je ograničen te osobe ne mogu pohađati više nivoa obuke iz istog predmate, što se posebno odnosi na obuke iz stranih jezika gdje će organizator nakon testiranja odlučiti kom nivou kandidat pripada – rekao je Galijatović.

Prema njegovim riječima ukoliko se prijavi više osoba za obuku iz jedne oblasti prednost se daje onoj osobi koja se duže nalazi na evidenciji Zavoda.

-Osobe koje podnose prijavu za nevedene obuke potpisuju i jednu izjavu da su obavještene da moraju ispoštovati obaveze koje su preuzele i da neodazivanjem ili neadekvatnim pohađanjem obuka mogu biti izbrisane sa evidencije Zavoda – rekao je Galijatović, dodajući da se prijave podnose lično u prostorijama Zavoda za zapošljavanje.

Kako kaže, trend zainteresovanosti kandidata za obuke pada, uprkos činjenici da su obuke besplatne, te da se broj u odnosu na godine ranije prepolovio.

 

 

(fena)

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img