Завод за запошљавање организује бесплатне обуке за незапослене - nula49.com
spot_img
spot_img

Завод за запошљавање организује бесплатне обуке за незапослене

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Завод за запошљавање Брчко дистрикта позвао је све незапослене особе да се пријаве за бесплатне обуке из енглеског и њемачког језика, информатике, основа графичког и веб дизајна, вођења пословних књига за самосталне предузетнике, као и обучавање из области писања пословних планова.

Шеф Сектора у посредовању при запошљавању Адмир Галијатовић каже да право на пријаву за бесплатне обуке имају све особе које се налазе на евиденцији Завода за запошљавање и које своје пријаве доставе најкасније до 25. аугуста, након чега ће се извршти селекција кандидата и почети са двомјесечним обукама.

– Свака особа која се пријави може да одабере највише двије обуке из различитих области а број пријављених је ограничен те особе не могу похађати више нивоа обуке из истог предмате, што се посебно односи на обуке из страних језика гдје ће организатор након тестирања одлучити ком нивоу кандидат припада – рекао је Галијатовић.

Према његовим ријечима уколико се пријави више особа за обуку из једне области предност се даје оној особи која се дуже налази на евиденцији Завода.

-Особе које подносе пријаву за неведене обуке потписују и једну изјаву да су обавјештене да морају испоштовати обавезе које су преузеле и да неодазивањем или неадекватним похађањем обука могу бити избрисане са евиденције Завода – рекао је Галијатовић, додајући да се пријаве подносе лично у просторијама Завода за запошљавање.

Како каже, тренд заинтересованости кандидата за обуке пада, упркос чињеници да су обуке бесплатне, те да се број у односу на године раније преполовио.

 

 

(fena)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img