Zavatrilo u Brčkom

Sve je češća pojava da roditelji odbijaju da tek rođenu djecu vakcinišu protiv tradicionalnih zaraznih bolesti. Na takav korak oni se odlučuju zbog nevjerovatnog medijskog spinovanja o navodnoj štetnosti vakcinisanja.

Usljed toga, sve su učestalije epidemije, morbila (krzamaka), ospica, i još nekih dječijih bolesti.

Jedna takva dječija bolest, za koju se mislilo da je iskorijenjena razvojem demokratije ponovo se javila u distriktu. Pogađate, riječ je o bespogovornoj podršci vođama, bez provjere da li je vođa u pravu ili ne daj Bože da ide pogrešnim putem.

Naime, u gradskoj Vijećnici upriličen je sinoć koktel, a u Domu kulture danas svečano otvaranje privredne manifestacije “Biznis forum”. Prisutne novinare je zabrinuo izostanak čelnih ljudi iz reda dijela bošnjačkih stranaka, a posebno iz SDA, matične stranke Damira Bulčevića, direktora ovog značajnog okupljanja privrednika u Brčkom.

Odmah su se počeli raspitivati da nije u pitanju kakva dječija zarazna bolest.

Odgovor nije imao ko da uobliči. Iako je bilo onih koji su “zavatrili”, temperaturu nije imao ko da izmjeri.

Unatoč svemu, novinari su ipak primjetili da je izostanak čelnika SDA potvrda glasina da je u toj stranci došlo do ozbiljnog raskola između “desnog” i “lijevog” krila.

Damir Bulčević, vođa “desnog” krila, izgleda da je pao u nemilost vođe “lijevog” krila Eseda Kadrića. I tu se nemilost, u koju je zapao vođa “desno”, ne zaustavlja.

Svako ko je u bliskom dodiru sa lijevim vođom, iz straha od “zaraze” (kao da se radi o dječijem krzamaku) ne želi kontakt sa desnim.

I tako narodni izabranici zbog ličnih sporenja i sujeta svoje službene obveze podveli su pod privatnu netrpeljivost. Pridruženi trabanti, neko iz ubjeđenja, a neko iz straha (čelnici nekih bošnjačkih i dijela hrvatskih stranaka) od zaraze (odmazde), slijedili su vođu lijevo.

A narod koji odavno ne može da izmjeri količinu gluposti i štete koja mu se nanosi zbog “vatre” u koju su zapale vođe, trpi i šuti. I dohvati se društvenih mreža i istrese svoj bijes. Umjesto da uzme g…..u motku i svoju muku i nezadovoljstvi istrese na neodgovornim izabranicima “srca” (lokalnih izbora) njihovog.

 

 

 

 

 

(JB/nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime