spot_img
spot_img

Засједала Скупштина: Закон о порезу, високо образовање и проблеми у ЈП Комунално

spot_img
spot_img

Скупштина Брчко дистрикта је на 31. редовној сједници, између осталог, у првом читању усвојила измјене и допуне Закона о порезу на добит којим ће се увести могућност донација спорту од стране привредника с подручја Дистрикта у висини од 10 одсто од оствареног прихода за претходну годину.

У првом читању усвојене су и измјене и допуне Закона о високом образовању у Брчко дистрикту. У другом читању Скупштина је усвојила измјену Закона о Дирекцији за финансије и допуне Закона о јавној имовини Брчко дистрикта којима је предвиђено увођење института стицања као начина откупа власништва над имовином. Из скупштинске процедуре повучен је Нацрт закона о пчеларству.

Предсједник Скупштине Синиша Милић истакао је да је Скупштина имала у плану да разматра низ аката који се тичу функционисања Јавног предузећа „Комунално Брчко“ али да су те тачке одгођене.

„Информисани смо да се представници Управног одбора Јавног предузећа Комунално Брчко нису појавили на сједницама скупштинске Комисије за комуналну дјелатност што је отворило низ питања“, рекао је Милић.

Милић је навео да је на 31. редовној сједници Скупштине било предлога да се ови акти оборе чиме би се отворила могућност за смјену УО ЈП „Комунално Брчко“, те да ће се овим проблемом Скупштина бавити у наредном периоду јер се слично понашају и чланови управних одбора других јавних предузећа.

На 31. редовној сједници разматран је Предлог буџета Дистрикта за 2023. годину и усвојен је Извјештај о извршењу буџета Дистрикта за период од 1. јануара до 30. јуна 2022. године.

У наставку засједања, чији термин ће бити накнадно утврђен, посланици ће се изјаснити о преостале три тачке дневног реда.

О осталим тачкама дневног реда које су разматране на 31. редовној сједници можете погледати на веб страници Скупштине: www.skupstinabd.ba.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img